Lliçons de química- Bonnie Garmus

Deixeu de creure-us les opinions dels altres sobre el que podeu i no podeu aconseguir.

I prou de permetre que ningú us encaselli en categories inútils com el sexe, la raça, l’estatus econòmic o la religió.

No deixeu que els vostres talents quedin a l’ombra…-

Aquestes són algunes de les paraules que pronuncia l’Elizabeth Zott, la protagonista d’aquesta novel.la, gairebé al final de les més de 450 pàgines que ens provoquen somriures, tendresa, ens omplen de força i sobretot de dignitat, en una òpera prima escrita per Bonnie Garmus, que molt més enllà de fer-nos passar estones delicioses, el que ens va donant a cullerades, són lliçons de vida.

Ho dic en plural per què -Lliçons de química- ha provocat i provoca múltiples sensacions i molt bones crítiques. Ho vaig comprovar fa poc a la llibreria, quan una lectora em descrivia les emocions al llegir una novel.la que no volia que s’acabés perquè estava totalmente fascinada amb: Elizabeth Zott! vam dir gairebé les dues a la vegada, un d’aquells personatges que queden a la memòria i t’ajuden a tirar endavant.

És una heroïna de finals dels 50 que malgrat tot i tothom, és química.

Creu en la química, s’enamora gràcies a ella i ens recorda que com en la química, tot és canvi. Aquest personatge creat amb tanta solvència i tant d’amor, explica la seva història envoltada d’altres grans personatges, com la seva ànima bessona i únic amor o el seu gran gos, en Dos de Set.

M’agradaria trobar a la Bonnie Garmus i fer-li una abraçada per cada paraula, cada paràgraf i capítol d’aquesta història amb molta química, un xic de televisió, una bona dosi d’intel.ligència canina i sobretot, que parla de la importància i necessitat de ser una mateixa.

Ressenya escrita per Rosa Vilà Font lectora i col.laboradora de CalMot.

  • ISBN: 9788418681424
  • Publicat: febrer 2023
  • Dimensions: 13,7 x 22 cm
  • 464 pàgines
  • Format: Rústica amb tapa tova
  • Edita: Salamandra
  • Gènere: Novel·la adults